Δελτίο τύπου για την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο

Δελτίο τύπου

Την Πέμπτη 26 Απριλίου μετά από κάλεσμα της λαϊκής συνέλευσης Γκύζη – Πολυγώνου και με συμμετοχή πολλών άλλων συλλογικοτήτων και δεκάδων αγωνιστών πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας μετά την κίνηση του Δήμου να προβεί σε εκτέλεση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας για δημοτικά τέλη ύψους 13000 ευρώ.

Παρόλο που το θέμα είχε μπει και σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα και μόνο μετά από παρέμβαση μας δέχτηκαν να μπει στην ημερήσια διάταξη μελλοντικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, προβάλλοντας τη συνήθη δικαιολογία της τήρησης των νομικών διαδικασιών και καλυπτόμενοι ΄πίσω από μια γενικόλογη δήλωση του δημάρχου. Αυτό όμως δεν καλύπτει εμάς και πολύ περισσότερο δεν καλύπτει τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο από τις κινήσεις του δήμου.

Εμείς από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε τις κινητοποίησεις μας και τη συμπαράσταση μας σε κάθε συμπολίτη μας που κινδυνεύει. Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο (πιθανότατα 11 Μαϊου) είτε για να επιβάλλουμε τη συζήτηση του θέματος αν ο δήμος συνεχίσει να κωλυσιεργεί είτε για να πιέσουμε για θετική απόφαση αν μπει στην ημερήσια διάταξη. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κινηματική δραστηριότητα ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης.

Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου

Ι. Σούτσου 62 (Γκύζη) 6946410376 gyzi@espiv.net

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.