συζήτηση για τη Γαλλία Πέμπτη 9 ιουνίου στις 19:30

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία ενάντια στη νέα εργασιακή νομοθεσία δεν δείχνουν μόνο ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις συμβαίνουν και στην Ευρώπη ή ότι η επιθεση που δεχόμαστε έχει κοινά χαρακτηριστικά σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Δείχνει επίσης ότι και οι σύγχρονες λαϊκές αντιστάσεις μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηρηστικά σε μια διαδρομή που συνδέει το δικό μας κίνημα των πλατειών με το γαλλικό nuit debout.

Παρά την προφανή σημασία που έχει όμως το γαλλικό κίνημα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης για αυτό, ιδιαίτερα σε ένα ουσιαστικό επίπεδο που ξεπερνά το εντυπωσιακό ρεπορτάζ.

Σε μια πρώτη προσπάθεια να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση καλούμε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 19:30 να ενημερωθούμε για την κατάσταση στη Γαλλία και κυρίως να συζητήσουμε για το τι σημαίνει και τι παραδείγματα δίνει το γαλλικό κίνημα για την Ελλάδα.

Μαζί μας θα βρίσκονται αγωνιστές από τη Γαλλία εγκατεστημένοι στην Ελλάδα ή Ελληνες που βρέθηκαν στη Γαλλία και παρακολουθούν τις εξελίξεις εκεί, ενώ θα έχουμε και σύνδεση με μέλη της λαϊκής συνέλευσης που βρίσκονται στο Παρίσι για την κατάσταση εκεί.
Κυρίως όμως θα συζητήσουμε για το πως μπορούμε να εμπνευστούμε από το γαλλικό παάδειγμα για να σπάσουμε το κλίμα απογοήτευσης και απελπισίας στην Ελλάδα.

nuit-debout-04

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.