ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

συρία1

Η “αλληλεγγύη” των κυβερνήσεων:

Βήμα 1ο: Εισβάλλεις σε μια περιοχή,  διαλύοντας ολόκληρα κράτη. Όταν έπειτα οι λαοί γειτονικών κρατών εξεγερθούν απέναντι στα αυταρχικά τους καθεστώτα ενισχύεις άμεσα ή μέσω των τοπικών σου συμμάχων τις πιο βάναυσες και μεσαιωνικές δυνάμεις (καταπνίγοντας έτσι και τις δίκαιες εξεγέρσεις των λαών τους).

Βήμα 2ο: Όταν οι κάτοικοι των χωρών αυτών (που για κάποιο λόγο δεν ενθουσιάζονται από την προοπτική να τους κόψουν τα κεφάλια ή να πεθάνουν σε ένα βομβαρδισμό) προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε άλλες χώρες κλείνεις τα σύνορα και κάθε δίοδο αναγκάζοντας τους να περνούν τη θάλασσα όπως όπως ή να πνίγονται στην προσπάθεια. Στη συνέχεια βάζεις εμπόδιο σε κάθε στάδιο της περεταίρω διαδρομής, και σε περίπτωση που κάποιος δεν έπιασε το νόημα όσους φτάνουν τους κλείνεις σε παράρτημα του Νταχάου.

Βήμα 3ο: Κάνεις και ένα ωραίο κήρυγμα για τις ευρωπαϊκές αξίες του ανθρωπισμού και της φιλανθρωπίας και την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής δράσης. Στην πράξη βέβαια αυτό σημαίνει είτε ότι βομβαρδίζεις τα σαπιοκάραβα που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες στη Λιβύη είτε ότι κλείνεις συμφωνία με την κυβέρνηση της Τουρκίας ώστε να κάνει το δεσμοφύλακα των προσφύγων, κρατώντας τους εγκλωβισμένους σε άθλια στρατόπεδα. Την ίδια κυβέρνηση του Ερντογάν παρεμπιπτόντως που στήριξε τους ισλαμιστές στη Συρία και χτυπάει με σφαγές το αριστερό και εργατικό κίνημα μέσα στην ίδια την Τουρκία.

Και η αλληλεγγύη των λαών:

Απέναντι όμως στην ψεύτικη αλληλεγγύη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες υψώνεται η γνήσια αλληλεγγύη των λαών. Χιλιάδες άνθρωποι στηρίζουν τους πρόσφυγες είτε υλικά είτε συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και παροχή των απαραίτητων εγγράφων.

Πολλοί από εμάς συμμετέχουμε ήδη σε τέτοιες προσπάθειες. Θέλοντας όμως να ανοιχτεί παραπάνω το θέμα και στην περιοχή μας, καλούμε σε συζήτηση και για να ενημερωθούμε για το τι πραγματικά γίνεται στις χώρες προέλευσης των προσφύγων αλλά και για να δούμε τι δράσεις μπορούμε να κάνουμε συλλογικά και ενωμένα στη γειτονιά

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.