ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Πέντε μήνες πριν ο ελληνικός λαός καταψήφισε τα μνημόνια. Για πέντε μήνες τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές, κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η διαπραγμάτευση όμως αυτή είναι μονόπλευρη αφού όλες οι υποχωρήσεις γίνονται από τη μία πλευρά ενώ οι “θεσμοί” δεν κάνουν την παραμικρή παραχώρηση. Είναι πια φανερό σε όλους ότι καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει με την τρόικα εξωτερικού ή εσωτερικού. Η μόνη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι να είμαστε δουλοπάροικοι σε μια αποικία χρέους και η συνέχιση της καταστροφής της οικονομίας και της κοινωνίας.oxi

Δεν είναι όμως αυτή καταστροφή που απασχολεί τα ΜΜΕ. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα ζούμε σε ένα κλίμα αχαλίνωτης τρομοκρατίας. Αφού δεν μας χτύπησε ο κομήτης μετά τις εκλογές τώρα μας βομβαρδίζουν συνεχώς με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ένα όχι στο δημοψήφισμα. Όλοι αυτοί που δεν ανησυχούσαν με τις ουρές στον ΟΑΕΔ και τα συσσίτια έχουν πανικοβληθεί με τις ουρές στα ΑΤΜ. Αυτό που βέβαια κανείς δεν αναφέρει είναι οι πραγματικά καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ένα ναι: κατοχύρωση της υποταγής στη ντόπια και ξένη ολιγαρχία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων ανεργία και μετανάστευση για τους νέους και τα νέα μέτρα δεν θα έχουν σταματημό.

Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει στο δημοψήφισμα δεν είναι ανάμεσα στο μνημόνιο του Σύριζα και το μνημόνιο των θεσμών. Δεν διαπραγματευόμαστε κανένα μνημόνιο, δεν διαπραγματευόμαστε τη ζωή μας, την υγεία, την παιδεία, την αξιοπρέπεια μας. Δεν υποκύπτουμε σε κανένα εκβιασμό. Μας απειλούν με έξοδο από ΕΕ και ευρώ, όπου βέβαια πέντε χρόνια τώρα περνάμε υπέροχα και η μόνη μας προοπτική είναι νέο μνημόνιο κάθε τρεις μήνες.

Όταν ο ευρωπαϊκός παράδεισος θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης η μόνη επιλογή είναι το όχι. Το όχι της Κυριακής σημαίνει για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ

 

ΛΑΊΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΚΥΖΗ – ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.