ανακοίνωση συνέλευσης για πολιτιστικό

vinietaΤο πολιτιστικό – Αθλητικό κέντρο Ευελπίδων είναι ένας πνεύμονας πολιτισμού, ψυχαγωγίας και άθλησης στις γειτονιές του Γκύζη, της Κυψέλης και του Πολυγώνου. Αυτός ο πνεύμονας έγινε προσπάθεια να εγκαταλειφθεί από το δήμο και να παραδοθεί στα δικαστήρια με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάνονται οι υπηρεσίες του πολιτιστικού κέντρου αλλά και η πρόσβαση των αθλούμενων στις μπασκέτες και ακόμα και το πέρασμα από την Κυψέλη στο Γκύζη. Οι κάτοικοι αντιδράσαν άμεσα, αποκλείοντας το πνευματικό για 15 ημέρες, εμποδίζοντας το κλείσιμο του αλλά και κρατώντας το ζωντανό με καθημερινές εκδηλώσεις. Με τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις των κατοίκων αναγκάστηκε ο Δήμος Αθηναίων να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων.

Η απόφαση της 25ης Ιουλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για 5ετή ανανέωση του μισθώματος για το Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο της Ευελπίδων 18 είναι μία πρώτη νίκη των κατοίκων Γκύζη-Πολυγώνου – Κυψέλης μετά τον 15ήμερο αποκλεισμό του κτιρίου, αποδεικνύοντας ότι ο καλύτερος υπερασπιστής του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών δομών είναι η οργανωμένη δράση και η αποφασιστικότητα των πολιτών.

Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με δραστικό περιορισμό δημόσιων δαπανών και μείωση προσωπικού δε μας επιτρέπουν να επαναπαυτούμε.

Οι κάτοικοι Γκύζη –Πολυγώνου – Κυψέλης τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την προστασία του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου με καθημερινές συναντήσεις μας στο χώρο του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου και τον Αύγουστο.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για δημόσιες, ποιοτικές, φθηνές δομές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και αθλητισμού στην υπηρεσία των κατοίκων της περιοχής.

Μεγάλη Συνέλευση

των κατοίκων Γκύζη – Πολυγώνου – Κυψέλης

Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7:30 μμ

στο χώρο του Πολιτιστικού- Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΓΚΥΖΗ-ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ-ΚΥΨΕΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.