Δελτίο τύπου για πνευματικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Αθήνα 20 Ιουλίου 2013

Ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, άθλησης και πολιτισμού το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων κλείνει.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων που σχεδόν 30 χρόνια λειτουργεί εξυπηρετώντας χιλιάδες κατοίκους και μαθητές από τις περιοχές του Γκύζη, της Κυψέλης και του Πολυγώνου.

Ο Δήμος Αθηναίων, μετά από πολύμηνη αδιαφορία για την ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) στο οποίο ανήκει ο χώρος, αποφάσισε να κλείσει το Κέντρο αδιαφορώντας για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Οι εγκαταστάσεις σχεδιάζεται να παραχωρηθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταφορά υπηρεσιών των γειτονικών δικαστηρίων ενώ θα μπορούσαν να αναζητηθούν άλλες λύσεις. Ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορώντας πλήρως για τα νέα παιδιά και τους κατοίκους «παραδίδει» το χώρο για να λειτουργήσουν γραφεία για τα δικαστήρια ενώ θα μπορούσαν να αναζητηθούν άλλες λύσεις.

Σε μια περίοδο που η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερα άτομα στην ανεργία και η στέρηση των εισοδημάτων περιορίζει δραματικά τις δυνατότητες των ενηλίκων αλλά κυρίως των παιδιών για επιμόρφωση, άθληση και ψυχαγωγία η διακοπή της λειτουργίας του Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων, αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα για την περιοχή μας.

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α) αδιαφορώντας για τις ανάγκες της περιοχής και σε αντίθεση με τις αποφάσεις της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, των φορέων της Περιοχής και των κατοίκων επιχειρούν το ξήλωμα των κοινωνικών δομών στερώντας από τους ήδη επιβαρυμένους κατοίκους και τα παιδιά του κέντρου της Αθήνας το δικαίωμα στον πολιτισμό, στην άθληση, στην ψυχαγωγία.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατοίκων με εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων – Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α, του Τ.ΕΘ.Α, της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και εκπροσώπου του Γραφείου Πρωθυπουργού. Η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α και αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Ν. Παπαχελά αρνήθηκε οποιαδήποτε δέσμευση ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων φάνηκε να κρατούν θετική στάση απέναντι στο αίτημα των κατοίκων.

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής:

Δηλώνουμε, ότι κανένας χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας δεν περισσεύει στην περιοχή μας

Απαιτούμε,να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για μεταφορά υπηρεσιών των Δικαστηρίων στο κτίριο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Ευελπίδων και να προχωρήσει άμεσα η ανανέωση της μίσθωσής του από το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του.

Διεκδικούμε, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Τ.ΕΘ.Α να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κτίριο οριστικά στο Δήμο Αθηναίων μιας και καλύπτει διαρκείς ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε κάθε πολίτη, συλλογικότητα και φορέα να στηρίξει –κάθε μέρα όλο το 24ωρο – την κινητοποίηση- αποκλεισμό του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου και να συμμετάσχει στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα στο προαύλιο του Κέντρου, Ευελπίδων 18.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε νόμιμο μέσο για την διαφύλαξη των υποδομών πολιτισμού και άθλησης στην περιοχής μας και το δικαίωμα των παιδιών μας σε άθληση, ψυχαγωγία και επιμόρφωση.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 14:00 μμ, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Κοτζιά).

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση Κατοίκων Γκύζη – Πολυγώνου – Κυψέλης

https://www.facebook.com/ Όχι Στο Κλείσιμο Του Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.