ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ

Η κρίση τους βαθαίνει! Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, ταμεία στα χέρια Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. για την ισοπέδωση του λαού. Η ανεργία σύμφωνα με την κρατική καταγραφή αγγίζει  το 21% ενώ οι μνημονιακές τους πολιτικές θα οδηγήσουν και άλλους εργαζόμενους σε νέες στρατιές ανέργων.

            Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από πολιτικές, κυβερνητικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις γνωστή. Ευέλικτες μορφές απασχόλησης όπως «μπλοκάκηδες», μαύρη, part time εργασία εξυπηρετούν και τρέφουν το σύστημα τους για χρόνια ενώ η επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και εργασιακό χρόνο οδηγούν την ανεργία σε ποσοστά ρεκόρ.

Την ώρα όμως που η διόγκωση της ανεργίας αξιοποιείται από την εργοδοτική πλευρά με όλους τους τρόπους έχει έρθει η στιγμή να σταματήσουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις και να ανατρέψουμε κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς σε βάρος του κεφαλαίου και υπέρ των δυνάμεων εργασίας. Να βγούμε από την αδράνεια που επιφέρει η ανεργία, να διώξουμε ανασφάλειες. Ο φόβος μιας απόλυσης για τους εργαζόμενους απομονώνει και περιθωριοποιεί εξυπηρετώντας τελικά με επιτυχία τον σκοπό της ύπαρξής του. Το ζητούμενο πλέον είναι όλοι να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, καμία παθητικότητα απέναντι σε πρακτικές που θέλουν να μας εξαθλιώσουν.

Η λαϊκή συνέλευση Γκύζη καλεί ανέργους, επισφαλώς εργαζόμενους, μετανάστες, εργαζόμενους μαύρης εργασίας να συσπειρωθούμε και με αυτοοργάνωση να ζητήσουμε όσα δικαιούμαστε. Επιδόματα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, δωρεάν ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεση σφράγιση όλων των βιβλιαρίων. Πάγωμα δανείων και κατάργηση ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και  λογαριασμούς. Ελεύθερη χρήση των μέσων μεταφοράς αλλά και προγράμματα δωρεάν παροχής κοινωνικών αγαθών και πολιτισμού. Να απαιτήσουμε κατάργηση του 1/10 προσλήψεων-αποχωρήσεων σε δημόσιο, διορισμούς και προσλήψεις σε σχολεία και νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες και πλήρωση κενών θέσεων εργασίας με εργαζόμενους όχι όμως σκλάβους του συστήματος που δημιούργησαν.

Οι άνεργοι μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν φωνή και πρόσωπο. Με αυτοοργάνωση εργατών-ανέργων, αλλοδαπών εργατών και επισφαλώς εργαζομένων και θέληση για ανατροπή των σχεδίων τους στην πράξη, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η ηττοπάθεια, η ατομική ευθύνη και η απόγνωση μπορούν και πρέπει να αντικατασταθούν με τις λέξεις αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, συσπείρωση!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΚΥΖΗ-ΠΟΛΥΓΩΝΟΥΔημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ

 1. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

  Οι υμνητές του ΧΙΤΛΕΡ βουλευτές και οι επαναστάτες αναρχικοί στις φυλακές …

  Κάτω οι φασιστονόμοι της καπιταλιστικής δημοκρατίας.

  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

  ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
  ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *