Ψήφισμα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στους απεργούς της Χαλυβουργίας

Ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών, αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Η λαϊκή συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., που απεργούν από τις 31 Οκτώβρη και συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις 51 συναδέλφων τους και ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο με μείωση 40% των μισθών τους, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Στα σχέδια των βιομηχάνων και των εργοδοτών στόχος δεν είναι μόνο η Ελληνική Χαλυβουργία, αλλά όλες οι βιομηχανίες και γι’ αυτό πρέπει όλοι και όλες να δούμε αυτόν τον αγώνα σαν δικό μας, γιατί διαφορετικά αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσεται σε όλους τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας των απεργών χαλυβουργών αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει τον αγώνα ολόκληρης της εργατικής τάξης. Έναν υποδειγματικό αγώνα που δεν έχει παρά μόνο μία επιλογή: να νικήσει… Και θα νικήσει, γιατί οι εργάτες της Χαλυβουργίας δίνουν αυτόν τον αγώνα ενωμένοι και γιατί η συμπαράσταση και η έμπρακτη αλληλεγγύη από συνδικάτα, σωματεία, μαθητές και φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρη.

«Απεργούμε σαν μια γροθιά από τις 31 Οκτώβρη. Διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους της 17ης Νοεμβρίου.

Δεν παζαρεύουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δεν υποτάσσουμε τις ανάγκες μας στα μνημόνια και τα νομοθετήματα τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών μέχρι τη νίκη.

Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη!

Λογαριασμός κατάθεσης για την οικονομική στήριξη των απεργών της χαλυβουργίας:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 200/623301-52

IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152

BIC or Swift Code : ETHNGRAA | Δικαιούχος λογαριασμού: Δημήτρης Λιάκος, ταμίας του Σωματείου

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.