Ποιοι είμαστε;

 • Από το 2008 έχει αναπτυχθεί στη γειτονιά μας ένα ζωντανό κίνημα κατοίκων, με κινητοποιήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τους ελεύθερους χώρους και τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες

 • Το καλοκαίρι του 2011 δημιουργήθηκε η λαϊκή συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου με τη σημερινή της μορφή σαν κομμάτι του κινήματος των πλατειών. Από τότε έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων στην περιοχή μας ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων, που επιβάλλουν στη χώρα μας κυβερνήσεις, ΕΕ και ΔΝΤ, συμμετέχοντας στις κεντρικές κινητοποιήσεις αλλά και οργανώνοντας αντιστάσεις στη γειτονιά, όπως για το χαράτσι της ΔΕΗ και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

 • Βασικό χαρακτηριστικό της συνέλευσης είναι ότι οι κάτοικοι της γειτονιάς παίρνουν οι ίδιοι την τύχη τους στα χέρια τους αντί να περιμένουν να τους σώσουν κάποιοι άλλοι. Μέσα στη σημερινή κατάσταση, όταν όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς και ότι πρέπει ο καθένας να κλειστεί ανήμπορος στο καβούκι του και στα ατομικά του προβλήματα, επιλέγουμε το δρόμο του συλλογικού αγώνα.

 • Λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά, η συνέλευση μαζεύεται κάθε εβδομάδα, αποφασίζουμε και δρούμε χωρίς αντιπροσωπεύσεις και αναθέσεις. Η συνέλευση είναι ανεξάρτητη από κομματικές ή πολιτικές εντάξεις όσων συμμετέχουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απολίτικη ή ουδέτερη στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

 • Παράλληλα με τη διεκδίκηση και τη συλλογική δράση, θέλουμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στο εσωτερικό του κόσμου της εργασίας-ανεργίας. Μια αλληλεγγύη που θα έχει χαρακτηριστικά έμπρακτης αλληλοϋποστήριξης κι όχι φιλανθρωπίας και θα αναδεικνύει μια εναλλακτική στάση ζωής και έναν πολιτισμό δημιουργίας και όχι κατανάλωσης.

 • Δεν θέλουμε όμως να αναδείξουμε μόνο τη σκοτεινή πλευρά των προβλημάτων και των αδιεξόδων. Διασκεδάζουμε και ψυχαγωγούμαστε συλλογικά και με αντιεμπορευματική λογική, προβάλλουμε ταινίες, παίζουμε μουσική, οργανώνουμε εκδηλώσεις κ.α.

 • Από τον Απρίλιο του 2013 η λαϊκή συνέλευση έχει στέκι στην Ι.Σούτσου 62 δίπλα στο πάρκο Ευελπίδων. Ο χώρος αυτός είναι για όλους μας μια εστία αντίστασης στη γειτονιά, ταυτόχρονα όμως και ένας χώρος γενικότερης συλλογικής έκφρασης. Ο χώρος αυτός θέλουμε να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας και πληροφόρησης της γειτονιάς που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, να επαναπροσδιορίσουμε το “εγώ” μέσα από το “εμείς”, να λειτουργούμε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά, να μάθουμε να συμμετέχουμε – ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του –και όχι να είμαστε απλοί θεατές.

 • Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε

  oloimaziΟ αγώνας ξεκινάει από την γειτονιά.

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΚΥΖΗ – ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ

  Ι.ΣΟΥΤΣΟΥ 62, ΤΗΛ. 6946410376

  http://gyzi.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *