ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Δεκάδες χιλιάδες καθηγητές σε όλη την χώρα αψηφώντας τον πόλεμο λάσπης της κυβέρνησης και των ΜΜΕ υπερψήφισαν με συντριπτικές πλειοψηφίες την πρόταση για απεργία διαρκείας με την μορφή των επαναλαμβανομένων 5νθήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων. Με την πράξη τους αυτή στέλνουν ένα μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας σε όλη την κοινωνία.

Το νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» στέλνει στην ανεργία χιλιάδες καθηγητές και χιλιάδες παιδιά έξω από τα σχολεία. Τα αιτήματα για σταμάτημα των απολύσεων και ανατροπή του νομοσχεδίου δεν είναι κλαδικά, είναι πολιτικά και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Οι απολύσεις καθηγητών μπορούν να γίνουν μόνο αν διώξουν τη νεολαία από τα σχολεία. Ο αγώνας είναι για το δικαίωμα στην Παιδεία και αφορά όλη την κοινωνία. Για κάθε εργατική οικογένεια, για κάθε μαθητή που
από τώρα του λένε πως θα είναι άνεργος, ή με δουλειά που θα παίρνει ψίχουλα, αυτός ο αγώνας είναι η ευκαιρία να παλέψει για ένα σχολείο των κοινωνικών αναγκών, μάθησης και εργασίας για όλους, δωρεάν και δημόσιο. Κάθε άνθρωπος που ζει από τη δουλειά του, είτε έχει παιδιά είτε όχι,έχει συμφέρον να παλέψει και να διευρύνει την απεργία των εκπαιδευτικών. Κλειστά σχολεία και λιγότεροι εκπαιδευτικοί, σημαίνει ενίσχυση των ιδιωτικών σχολείων, μαρασμός των δημόσιων και προσφυγή τους σε εταιρείες και χορηγούς, εκπαίδευση για λίγους, μεγάλη ανεργία. Να μην επιτρέψουμε να περάσει το μάθημα υποταγής που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή άλλωστε, στην ίδια εργασιακή κατάσταση βρίσκονται και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στους Δήμους, στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στους οργανισμούς, στα υπουργεία, στον ΟΑΕΔ, στη ΔΕΗ, στα εργοστάσια (ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ), αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των μαζικών απολύσεων. Στον ιδιωτικό
τομέα ξέρουμε τη συζήτηση που γίνεται για νέες μειώσεις στους μισθούς.

Δεν πρέπει κανείς μας να «καταπιεί» την κυβερνητική καραμέλα πως είμαστε κάτι ξεχωριστό από τους καθηγητές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η αγανάκτησή μας να εκφράζεται μόνο σε συζητήσεις με τους συναδέλφους και τους φίλους μας, να καταριόμαστε την ανεργία μας, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους, και να χάσουμε την ευκαιρία να πάρουμε αποφάσεις αγώνα στους χώρους που ζούμε και δουλεύουμε όχι μόνο για την υποστήριξη της απεργίας, αλλά και για να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα, που θα έχει στόχο να ρίξει την κυβέρνηση αυτή, παίρνοντας μαζί της και όλες τις φασιστικές συμμορίες που την ενισχύουν και τους υποστηρίζει.Ο λαός, εμείς δηλαδή, μπορούμε να βρούμε έπειτα το πώς θα κυβερνηθούμε, πώς θα οργανώσουμε την κοινωνία και τις ζωές μας.

Ας είμαστε παρόντες στα σχολεία για την απεργία των εκπαιδευτικών. Ας πιαστούμε από τον αγώνα τους για να ανοίξουμε όλη την ατζέντα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτό μας αξίζει, ας παλέψουμε όλοι μαζί!!!!!!!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΚΥΖΗ-ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.