ενημέρωση για πολιτιστικό

 Οι κάτοικοι παραμένουν στο πνευματικό για να αποτρέψουν το κλείσιμο του από το δήμο. Προχωρώντας στις ακόλουθες δράσεις μέσα στο σαββατοκύριακο:
  • Ενημέρωση γειτονιάς Σάββατο 13/7/13 11 πμ
  • Λαϊκό γλέντι Σάββατο 13/7/13 στις 21:00 με φαγητό, ποτά και μουσική
  • Μικρά και μεγάλα παιδιά ζωγραφίζουν για το πνευματικό την Κυριακή 14/7/13 στις 19:00

Εννοείται ότι υπάρχει συνεχώς κόσμος όλο το 24 ωρο στο χώρο και είναι η απαραίτητη η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων από εμάς

Ακολουθεί το δελτίο τύπο της συνέλευσης κατοίκων Γκύζη-Πολυγώνου-Κυψέλης μετά από τη συνάντηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ν. Παπαχελά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 18

Αθήνα  12 – 7 – 2013

 

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, η κα Ν. Παπαχελά, αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του ΟΠΝΔΑ, επισκέφτηκε του Πνευματικό – Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων, προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι από χθες έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό του κτιρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η απομάκρυνση του εξοπλισμού του Κέντρου.

Η κα Ν. Παπαχελά, επανέλαβε ενώπιον κατοίκων των περιοχών Γκύζη – Πολυγώνου – Κυψέλης, ότι:

«… και τα γειτονικά δικαστήρια έχουν κτιριακές ανάγκες», οι οποίες όπως τονίστηκε από τους κατοίκους, ο Δήμος θέτει «πάνω» από τις ανάγκες άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας των δημοτών.

 

«…μετά το κλείσιμο του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων, οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα αντίστοιχα Δημοτικά Κέντρα της Κυψέλης, της Λ. Αλεξάνδρας και του Ψυχικού.» Προσκάλεσε δε συμπολίτες μας να περπατήσουν μέχρι την Πλ. Κυψέλης για να τους αποδείξει ότι πρόκειται για μία διαδρομή 10 λεπτών!!!

 

«… το επόμενο διάστημα θα προκηρύξει διαγωνισμό για τη μίσθωση νέου χώρου για τη μετεγκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου Ευελπίδων.» Παρέλειψε όμως να απαντήσει στο ερώτημα γιατί αυτό δεν έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να μην υπάρξει «κενό διάστημα.»

 

Στη τοποθέτηση συμπολιτών μας σχετικά με τη χρησιμότητα του Κέντρου στη λειτουργία του γειτονικού σχολείου, η κα Ν. Παπαχελά, αναρωτήθηκε «… ε καλά πόσες εκδηλώσεις κάνει το χρόνο;»

Αλλά και μπροστά στα επιχειρήματα των συμπολιτών μας σχετικά με την εξαφάνιση της διόδου Γκύζη – Κυψέλης, αφού τα δικαστήρια θα εντάξουν στο περίβολό τους και το διάδρομο που ενώνει το Δασάκι Ευελπίδων με την ομώνυμη οδό, η κα Ν. Παπαχελά απάντησε ότι «… αυτό θα πρέπει να το δούμε.»

 

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΚΥΖΗ – ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ – ΚΥΨΕΛΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

 

Ως πολίτες του Δήμου Αθηναίων και κάτοικοι των περιοχών Γκύζη – Πολυγώνου – Κυψέλης, καταγγέλλουμε την προκλητική αδιαφορία του Δήμου, για την υπεράσπιση της λειτουργίας ενός πολλαπλά χρήσιμου για την κοινωνική πλειοψηφία της περιοχής, Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου.

Σε μία εποχή δραστικής περιστολής των κοινωνικών παροχών σε μόρφωση, πολιτισμό και αθλητισμό, η στάση της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων, αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά βρίσκεται στο πλευρό της πλειοψηφίας των πολιτών και κατοίκων.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος Αθηναίων, ΟΠΑΝΔΑ, Ταμείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Γρ. Πρωθυπουργού) να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για μεταφορά λειτουργιών των Δικαστηρίων της Ευελπίδων στο κτίριο που στεγάζει σήμερα του Πνευματικό – Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων, όπως επίσης και την επέκταση τους εντός του άλσους Ευελπίδων. Αντιπροσωπεία μας θα συμμετάσχει τη Δευτέρα 15/7 σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων που δεσμεύτηκε ότι θα συγκαλέσει για το θέμα η κα Ν. Παπαχελά.

Συνεχίζουμε τον αποκλεισμό του Κέντρου, με σκοπό να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απομάκρυνση του εξοπλισμού του και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Πνευματικού – Αθλητικού Κέντρου Ευελπίδων 18. Απαιτούμε το κέντρο να συνεχίσει τη λειτουργία του για την εξυπηρέτηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ απορρίπτουμε επίσης οποιαδήποτε σχέδια για παραχώρηση του σε ιδιώτες.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΓΚΥΖΗ – ΠΟΛΥΓΩΝΟΥ – ΚΥΨΕΛΗ

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.