ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων
ΔΕΝ είναι για ΚΛΕΙΣΙΜΟ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Αθήνα 4 Ιουλίου 2013

Δεν έχει όριο η πολιτική των περικοπών και καταπάτησης κοινωνικών δικαιωμάτων. Τελευταία στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, βρίσκεται το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων. Ένας χώρος (ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας – Τ.ΕΘ.Α.) που για πολλά χρόνια εξυπηρετεί ανάγκες για άθληση, ψυχαγωγία και συνεύρεση των κατοίκων των περιοχών Γκύζη, Κυψέλης και Πολυγώνου του Δήμου Αθηναίων.
Τους τελευταίους μήνες, όπως μαθαίνουμε, ο Δήμος Αθηναίων κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει το Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων, γκρεμίζοντας και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να συμμορφωθεί με το γενικότερο κλίμα Μνημονιακών απαιτήσεων (μείωση κοινωνικών δαπανών κλπ). Έτσι μετά από πολύμηνη αδιαφορία των υπηρεσιών του για την ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης με το Τ.ΕΘ.Α, ετοιμάζεται εν’ μέσω καλοκαιριού να εγκαταλείψει το χώρο, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των κατοίκων. Ταυτόχρονα το Τ.ΕΘ.Α. ετοιμάζεται να συνάψει συμβόλαιο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο όπως μαθαίνουμε, με την έγκριση του ίδιου του Πρωθυπουργού, επιδιώκει τη μεταφορά στο κτίριο αυτό υπηρεσιών των γειτονικών δικαστηρίων.

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής:
Δηλώνουμε, ότι κανένας χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας δεν περισσεύει στην περιοχή μας

Απαιτούμε, να εγκαταλειφτούν τα σχέδια για μεταφορά υπηρεσιών των Δικαστηρίων στο κτίριο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Ευελπίδων και να προχωρήσει άμεσα η ανανέωση της μίσθωσής του από το Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του.

Διεκδικούμε, στα πλαίσια της «κοινωνικής προσφοράς» του Τ.ΕΘ.Α(βλ.σχετ:http://www.ndf.gr/el/socialcontribution/concessions.html) να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κτίριο οριστικά και δωρεάν στο Δήμο Αθηναίων μιας και καλύπτει διαρκείς ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

ΟΛΟΙ την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 (7 μ.μ.) στο Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Ευελπίδων σε Λαϊκή Συνέλευση για να οργανώσουμε τις δράσεις μας ενάντια στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων.

Συγκέντρωση και Παράσταση Διαμαρτυρίας για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2013 (2 μ.μ.), στη Πλ. Κοτζιά.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.