Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους

Η μαζική ανυπακοή χιλιάδων πολιτών στην πληρωμή του βάρβαρου χαρατσιού της ΔΕΗ που εκφράστηκε συλλογικά μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις σωματείων, συνελεύσεων και συλλογικοτήτων σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ, σε ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε υπουργεία και δημοτικά συμβούλια, καθώς και οι ομάδες περιφρούρησης και επανασύνδεσης του ρεύματος που δημιουργήθηκαν σε κάθε πόλη και γειτονιά, αναγκάζει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε οπισθοχώρηση και άτακτους ελιγμούς. Τώρα πια, παρά τη διευκρίνιση του υπ. Οικονομικών ότι το ποσό που πληρώθηκε σε ΑΤΜ τραπεζών για το ρεύμα θα αντιστοιχεί στο χαράτσι, σε πολλά υποκαταστήματα δέχονται την πληρωμή του λογαριασμού για το ρεύμα χωρίς το χαράτσι, ενώ με κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης προς τη ΔΕΗ δεν θα γίνεται καμία διακοπή ρεύματος. Στόχος μας παραμένει η πλήρης απόσυρσή του και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε.

Μπροστά στην αδιέξοδη πολιτική των μαφιόζων της εξουσίας που απαιτούν  για το «καλό» της πατρίδας τη βίαιη φτωχοποίηση των κατοίκων και την εξάπλωση της μιζέριας, σηκώνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης και αντίστασης. Η κόκκινη γραμμή που έβαλε ο λαός σε όλη την Ελλάδα ότι δε θα μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, σε πρώτη φάση πέτυχε και πρέπει να μεταγγιστεί σε ολόκληρη τη κοινωνία, σε κάθε αγώνα.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ξεκομμένοι μεταξύ τους, αλλά εντάσσονται σε μια γενικότερη μάχη. Τη μάχη για αξιοπρεπή ζωή και όχι για εξευτελιστική επιβίωση. Από τους αγώνες στους εργασιακούς χώρους μέχρι τα κινήματα οικονομικής ανυπακοής (ΔΕΗ, διόδια, ΜΜΜ κ.α) και από την υπεράσπιση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων μέχρι τους περιβαλλοντικούς αγώνες σε διάφορες περιοχές της χώρας, απαντάμε στην επίθεση των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών και περνάμε στην αντεπίθεση.

Και ενώ η ανεργία εκτινάσσεται, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι εκβιάζονται με μισθούς και συντάξεις πείνας, νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες υπολειτουργούν, επιχειρήσεις κλείνουν. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των θυσιών είναι η εκτίναξη του περιβόητου χρέους από το 120% του ΑΕΠ στο 170% και μεγάλα κοινωνικά κομμάτια στα όρια της φτώχειας, την ίδια ώρα που οι τράπεζες, η εκκλησία, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές όχι μόνο παραμένουν στο απυρόβλητο, αλλά ενισχύονται με κάθε τρόπο και συσσωρεύουν τον πλούτο της χώρας.

Το δίλημμα που μας (ξανά)βάζει η παράνομη και αδίστακτη κυβέρνηση «χρεοκοπία ή συναίνεση» δεν είναι παρά ένα στυγνός εκβιασμός που σαν στόχο έχει την περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Όσοι μας προτρέπουν να κάνουμε υπομονή και να στηρίξουμε τα μέτρα που επιβάλλουν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου δεν είναι αφελείς και παραπλανημένοι. Είναι τα στηρίγματα αυτού του σάπιου συστήματος. Πλέον μονό γέλιο προκαλεί  η θέση ότι όσοι μας οδήγησαν στη μιζέρια και την εξαθλίωση θα βρουν τη λύση για να μας βγάλουν από αυτή.

Στους εκβιασμούς τους απαντάμε με οργάνωση και αποφασιστικότητα. Εδώ και καιρό σε όλη τη χώρα οργανώνονται λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά. Το σύνθημα κανένας μόνος του στην κρίση γίνεται πραγματικότητα. Αρνήσεις πληρωμών, κοινωνικά ιατρεία, λαϊκές κουζίνες, δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών, συνεταιρισμοί εργασίας, δίκτυα αγροτικών προϊόντων, δωρεάν φροντιστήρια, λαϊκά παντοπωλεία, αυτοδιαχείριση εργατικών χώρων, οικονομική στήριξη σε απεργούς κ.α

Η αυτοοργάνωση της ζωής μας, η αλληλεγγύη στο διπλανό μας και η αντίσταση στη νέα επέλαση που ετοιμάζουν είναι η δική μας απάντηση. Τα κοινωνικά εγχειρήματα μέσα από τα οποία παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας δεν είναι μόνο εστίες αντίστασης. Είναι οι δομές που κυοφορούν τον κόσμο που ονειρευόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας!

 

Μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας με τους γείτονες, τους συναδέλφους, τους συμμαθητές και συμφοιτητές μας. Οργανωνόμαστε και τους ανατρέπουμε.

κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι

κανένας μόνος του στην κρίση στο Γκύζη και πουθενά

 

Ή αυτοί ή εμείς.

Λαϊκή συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου

κάθε Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο στη Νορντάου

(κάτω από τη παιδική χαρά της πλατείας)

https://gyzi.espivblogs.net/

e-mail επικοινωνίας: gyzi@espiv.net

τηλ. επικοινωνίας: 694 700 43 33 και 6932 190 370

 

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.